Skip to content

NRK får hurtigere og bedre analyse med Oracle Autonomous

NRK får hurtigere og bedre analyse med Oracle Autonomous

NRK er den statsejede norske tv-station med 3.400 ansatte og 50 datterselskaber over hele landet, og stationen er en stor aktør i det norske medielandskab. For at holde sig inden for de rammer, som leveres af kulturafdelingen, skal NRK have styr på sine omkostninger og føre en stram budgetkontrol.

NRK gemmer deres data i en traditionel Oracle-database, men for nylig besluttede de at flytte hele Data Warehouse-workloadet til en Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud, inklusive Analytics Cloud.

Med en selvstyret Autonomous Database kan analytikerteamet fokusere mere på at støtte virksomheden. Automatisk skalering og et reduceret manuelt databasevedligehold forbedrer effektiviteten. Med Analytics Cloud får de derudover en langt bedre selvbetjeningsanalyse, samtidig med at deres machine learning er blevet forbedret.

Forenkling
Den store fordel ved at bruge Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud er en forenkling af operationerne. Den nødvendige computerkraft skaleres automatisk, hvilket fører til besparede omkostninger.

Oracle Analytics Cloud kører oven på Data Warehouse, der leverer selvbetjeningsfunktioner såvel som brugervenlig machine learning-funktionalitet for bedre at kunne forudsige fremtiden.

Forbruget af Oracle Cloud er baseret på en fleksibel prismodel kaldet ‘Universal Cloud Credits’. Denne model forbedrer den kommercielle servicemodel markant for NRK.

Modernisering
I fasen frem til projektet blev det også klart, at den aktuelle software ikke kørte på de seneste releases.

Skiftet fra en on-prem-arkitektur til en moderne cloud-platform blev understøttet af en solid business case, hvilket var grobunden for samarbejdet i første omgang. Derudover har NRK opdaget, hvordan AI og machine learning kan støtte virksomheden på nye måder i fremtiden.

Lovende resultater
Et par måneder inde i projektet er resultaterne lovende. Baseret på feedback fra projektmøder lever Oracle Autonomous Cloud-teknologi op til forventningerne.

– Vi er ikke stødt på nogen større forhindringer, og indtil videre har produktet leveret, hvad det lover.

SYSCO har været implementeringspartner i NRK-projektet, og de er også imponeret over Oracle Autonomous Cloud:

Oracle Cloud er let at konfigurere og brugervenligt for kunderne. Vi ser frem til at komme ind på de nye markeder med teknologien

Kjetil Myrseth – Department Manager, SYSCO.

Back to top