Skip to content

SYSCO og Basefarm vinder stor aftale med den norske “DataHub”

SYSCO og Basefarm vinder stor aftale med den norske

Aftalen indebærer drift, overvågning og sikring af den norske “DataHub” kaldet Elhub – Norges største IT-service på energimarkedet. Kontrakten er i størrelsesordenen 130 millioner kroner og gælder i fem år.

SYSCO og Basefarm har nu fået hovedansvaret for drift, overvågning og sikring af en vigtig IT-løsning for den norske energiindustri. Elhub er et nationalt IT-system, som understøtter og effektiviserer markedsprocesser på det norske elmarked – såsom salg af elektricitet, opsigelse af elaftaler, ind- og udflytning. Derudover administrerer Elhub distribution og aggregering af måleværdier for alt forbrug og produktion i Norge. Elhub AS er ejet af Statnett SF.

Vi ser frem til samarbejdet med Basefarm og SYSCO. Det er begge virksomheder, som viser konkurrencedygtig IT-ekspertise.

Tor Bjarne Heiberg, administrerende direktør i Elhub AS

Oracle ekspertise i verdensklasse

Vi er naturligvis meget stolte over at vinde en aftale som denne. Samtidig er vi ydmyge over det ansvar, vi har fået, og vil derfor dedikerer et særskilt team af eksperter udelukkende til opgaverne omkring Elhub, for at opfylde kravene til drift samt Oracle-ekspertisen. Som systemleverandør i energibranchen kender vi virksomheden, industrien, løsningen og teknologien meget godt fra før, og er derfor sikre på, at vi vil være en solid leverandør til Elhub.

Dagfinn Ringås, Group CEO i SYSCO

SYSCO og Basefarm gik sammen om at vinde udbuddet, hvilket krævede både forretningskritiske IT-operationer og tung Oracle-ekspertise. SYSCO har det primære ansvar for Oracle-teknologien.

Stor præsentation

Basefarm er ansvarlig for den IT-drift, som omfatter Elhubs egen infrastruktur. Infrastrukturen er installeret på to datacentre. Hvis installationen på det ene center går ned, overtager det andet. Basefarm vil levere boliger, netværk og sikkerhed gennem sit døgnåbne sikkerhedscenter. Elhub vil selv håndtere applikationsdrift og vedligeholdelse.

Til Elhub leverer vi en kompetence inden for netværk og sikkerhed, der er på et højt niveau i europæisk og global sammenhæng. Det er en stor præsentation for vores medarbejdere at vinde kontrakten i sådan en international konkurrence.

Fredrik Ohlsén, CEO i Basefarm

Flere oplysninger om Elhub findes på Elhubs sider her >

Læs hvad medierne skrev om sagen:

Computerworld 16.10.2019 Elhub inngår femårskontrakt med Basefarm og Sysco

Digi.no 16.10.2019 Elhub kvitter seg med Accenture og bistand fra India. Nå blir det 100 prosent norsk drift av nasjonal IT-plattform for strømforsyning

Relateret indhold

SYSCOs Oracle-eksperter spiller en nøglerolle, når Elhub-platformen flytter fra et indisk driftsmiljø til Norge.

Læs mere

Oracle Cloud giver skalerbarhed, pålidelighed og forudsigelige omkostninger, når Validér indsamler og analyserer data fra næsten 1 million AMS-målere.

Læs mere

Finanssektorens Arbejdsgiverforening flytter serverrummet i skyen og reducerer driftsomkostningerne med 30 procent

Læs mere
Back to top