Skip to content

SYSCO og Cegal fusionerer: Bliver en global teknologigigant inden for cloud-tjenester, konsulentydelser og software

SYSCO og Cegal fusionerer: Bliver en global teknologigigant inden for cloud-tjenester, konsulentydelser og software

SYSCO og Cegal fusionerer. Det etablerer en ledende global teknologivirksomhed. Fusionen vil gøre os endnu bedre i stand til at levere omfattende IT-løsninger til nuværende såvel som nye kunder i et stadig mere komplekst teknologilandskab, fortæller Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO.
Foto: Morten Berentsen/Bård Gundersen

I dag har SYSCO og Cegal underskrevet en fusionsaftale. Det nye selskab bliver en global teknologipartner med speciale i software, konsulentydelser i verdensklasse og levering af stabile og sikre cloud-tjenester.

– Sammen bliver vi en endnu stærkere teknologipartner, som kan hjælpe virksomheder i mange forskellige brancher med deres udfordringer. Vi bliver større og kan dermed levere endnu mere omfattende og komplekse IT-løsninger også til de største virksomheder. Samtidig vil vi bevare den smidighed og nærhed til vores kunder, som vi er kendt for på det dansk marked, fortæller Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO.

– Rigtig mange energivirksomheder har brug for mere letforståelig og moderne software. Samtidig har vores kunder brug for hjælp til integration, håndtering og analyse af store datamængder samt sikker og effektiv drift. Når vi fusionerer med Cegal, vil vi styrke os på disse områder, fortæller Christian Skytt.

Ringås fortsætter som koncerndirektør for det nye selskab og Christian Skytt fortsætter som CEO for det nye danske selskab.

– Med fusionen bliver vi en global virksomhed med kontorer udenfor Europa i Amerika og Asien. Dette skaber nye muligheder for endnu bedre at kunne støtte vores globale kunder døgnet rundt gennem «following the sun», fortsætter Christian Skytt.

Et godt match, der styrker tilbuddet til vores kunder

Cegal er i dag en vigtig teknologileverandør til den internationale olie- og gasindustri. Ligesom SYSCO har Cegal sin oprindelse i Vestlandet i Norge. Begge virksomheder har haft stærk vækst og global ekspansion siden starten af 2000’erne.

SYSCO og Cegal er et godt match. Vi deler de samme værdier og har fokus på høj kundetilfredshed hos vores kunder. Fusionen giver os international styrke og indflydelse ved at blive en global spiller samt en solid og professionel teknologipartner for vores kunder. Vi styrker mangfoldigheden blandt medarbejdere yderligere i forhold til baggrund og erfaring, køn, alder og kultur. Dette er grundlaget for et dynamisk arbejdsmiljø, som er positivt og giver energi. På den måde er vi en attraktiv arbejdsplads for de kloge sind, der vil løse fremtidens udfordringer, tilføjer Ringås.

Derudover supplerer vores softwareløsninger og konsulentydelser hinanden. Begge virksomheder har tungt domænekendskab samtidig med, at kundegrundlaget ikke overlapper hinanden i særlig høj grad, tilføjer Svein Torgersen, CEO i Cegal.

Fortsætter med norske ejere

Det nye selskab fortsætter med de nuværende ejere: et investorkonsortium ledet af investeringsselskabet Norvestor bestående af Argentum, Cubera og DWS som bliver hovedejer. Tidligere SYSCO-ejere Credo Partners og Ferd vil også fortsætte som ejere.

– Vi er stolte og glade! Vi har arbejdet med denne fusion i lang tid, og vi har virkelig glædet os til at fortælle medarbejderne om det. Nu kommer det spændende job med at samle to sæt fantastiske medarbejdere til én virksomhed, konkluderer Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO.

Dagfinn Ringås bliver CEO for det nye selskab. Svein Torgersen bliver arbejdende bestyrelsesformand. Det nye selskab har hovedsæde i Stavanger, Norge, med over 700 ansatte med mere end 30 nationaliteter i otte lande og vil have en omsætning på omkring 1,4 milliarder NOK i 2021.

Læs hvad ITWatch skriver om sagen >

Læs hvad Computerworld skriver om sagen >

Back to top