Skip to content

#MeetOurTeam – Frode

#MeetOurTeam - Frode

Vi vil gerne vise nogle af vores superhelte igennem det, som vi har kaldt #MeetOurTeam. Mød Frode!

Navn: Frode Wågen
Alder: 47 år
SYSCO-kontor: Haugesund
Stilling: Rådgiver
Kommer fra: Skjoldastraumen – en fjordperle 30 min fra Haugesund i Norge
År i SYSCO:Jeg har været ansat af to omgange. Først som chefudvikler, derefter som viceadministrerende direktør i 2014 og nu som en del af EnergyX-teamet. Så samlet set er det 9 år.

Hvordan ser din arbejdsdag typisk ud?

I mange år har min arbejdsdag bestået af det, som jeg beskriver som at “kjøre heis”. Der er en god variation mellem tankearbejde, salgsarbejde og kundemøder og forskelligt projektarbejde – internt og eksternt. Der sker meget i selskabet i løbet af dagen, så kalenderen er aldrig tom for at sige det på en anden måde.

Hvad driver dig på arbejdet og i din rolle, hvad er det sjove?

Jeg har været så heldig at arbejde i spændende IT-virksomheder gennem hele mit arbejdsliv og har været involveret i «the Internet era» lige fra starten. I årenes løb har jeg fået erfaring både med at starte virksomheder fra bunden samt arbejdet hos og med nogle af de største virksomheder i verden. Jeg har været med på rejsen i nogle utrolige væksthistorier og har fået mulighed for at rejse verden rundt. Jeg har gradvist lært, at det er selve rejsen mod et klart mål, som driver mig – jeg hader at stå stille. Følelsen af ​​at lykkes med at opnå noget, som man er stolt af, er en helt specielt følelse. Det at arbejde hen imod svære mål sammen med gode venner og kollegaer – er det, som har gjort at jeg aldrig rigtig “tæller timerne” når jeg arbejder.

Hvilke teknologier arbejder du med?

Som nævnt har jeg været så heldig at være med på internetrejsen siden min studietid i de tidlige 90’ere. Forskellige internet teknologier var derfor noget, som jeg blev fortrolig med allerede meget tidligt. Med baggrund som systemudvikler har jeg lært en række programmeringssprog gennem årene og har været involveret i udviklingen af ​​leveringsmodeller fra on-prem, via ASP (Application Service Provider) til Cloud / SaaS. Efterhånden skiftede jeg til produktudvikling og rykkede mere over på ledelsessiden i de virksomheder, som jeg har arbejdet for, og fik dermed en mere strategisk og taktisk tilgang til de teknologivalg, som blev taget.

Jeg vil mene, at jeg er relativt opdateret omkring, hvad de største teknologipartnere i SYSCO har i deres portefølje, og hvad de planlægger for fremtiden. Jeg prøver at følge markedsudviklingen og hjælper både kunder – og os selv internt med at træffe de rigtige valg. Da Microsoft Azure er blevet en meget vigtig cloud platform både for os i SYSCO og for mange af vores kunder, har jeg de sidste par år brugt meget tid på at forstå, hvordan vi bedst kan udnytte den funktionalitet, der tilbydes der.

Du har haft flere stillinger hos SYSCO. Kan du sige noget om baggrunden for, at du nu arbejder i EnergyX-teamet?

Hos SYSCO har vi altid sat nogle klare mål for, hvordan vi ønsker at vækste, og vi arbejder virkelig hårdt for at nå vores mål. Når man opretter nye vækstområder for en virksomhed, er man afhængig af at kunne sætte et stærkt team på opgaven for at få det til at ske. Jeg har arbejdet med EnergyX-teamet i mange år tidligere, og jeg vidste derfor, hvilken enorm domæne-kompetence og eksekveringskraft de havde. Derudover havde SYSCO allerede gode relationer til kunderne og et lignende team med virkelig stærke domæne- og teknologikompetencer. Ideen om at binde dette sammen, var faktisk noget som jeg havde tænkt over tidligere, da jeg startede min anden periode i virksomheden, men timingen var ikke god indtil for nylig. Med min baggrund – både med EnergyX-teamet og i SYSCO, var det helt naturligt, at jeg fik en rolle i etableringen af dette nye fokusområde.

Læs om SYSCO EnergyX-løsningen her >

Hvad er det vigtigste, du gør for SYSCO EnergyXs kunder – og hvordan kan det knyttes til bæredygtighed?

Vi udvikler moderne og smarte cloud software løsninger, som sporer, styrer og validerer nøgledata til produktion, transport og salg af energi – fra oprindelse til salgssted. Løsningerne er designet til at arbejde for en række forskellige energikilder, såsom olie, naturgas, vand, vind og sol, og understøtter vigtige arbejdsprocesser og markedsmodeller i hele denne værdikæde.

Med fuld kontrol over hele energiværdikæden er der også en god mulighed for at opdage eventuelle uoverensstemmelser og sikre korrekt rapportering både internt og eksternt. Dette gør det lettere at overholde produktionen, som foregår ansvarligt, hvilket er et FN’s bæredygtighedsmål. En stor del af vores arbejde og vores løsninger bidrager til sikker og pålidelig gastransport til millioner af europæere hver eneste dag.

Bæredygtig udvikling betyder meget for os, da det bidrager til en højere livskvalitet for alle mennesker – både ift. økonomisk udvikling, social udvikling og af hensyn til miljøet. Verden er ikke sort og hvid, og der synes at være en god enighed om, at vi alle er på en rejse, hvor både vores energikilder og vores forbrugsmønstre skal ændres for ikke at forstyrre balancen for de fremtidige generationer. Vi vil være en del af denne transformation og sikre vores kunder god kontrol over energiproduktion, opbevaring og transport uanset energikilde.

Hvad er det bedste ved at arbejde hos SYSCO?

Menneskerne! For mig har SYSCO altid været et sted, som har dyrket fantastiske talenter – og altid været optaget af “den gode historie”.

Vores fokus på altid at leverer en “god historie” – uanset hvilke udfordringer eller problemer der opstår undervejs. Det betyder nemlig at man både får fantastiske kollegaer, men også fantastiske kunder og partnere – og dermed en fantastisk arbejdsplads.

Frode
Hvad foretrækker du?
Android eller iPhone? Android
iTunes eller Spotify? Spotify og YouTube
Streaming eller flow-tv?Streaming
Podcast eller Radio? Radio
Ringe eller SMS? SMS
Emoji eller tekst? Tekst
Snapchat eller Instagram? Instagram

Har du et favoritcitat?

When the going gets tough, the tough gets going.

Dette var teksten på et motiveringskort, som min kone gav mig engang da alt ikke kørte på skinner. Vi kæmpede meget for at starte et nystartet firma og var “all-in” med lån til op over skorstenen af ​​huset. Endelig landede vi på benene, og kortet har været i min tegnebog i mange, mange år efter det. Det har været en vigtig påmindelse om, at det er når tingene føles tunge og hårde, at du bevæger dig mod toppen. Og at uanset hvordan det går – er der langt vigtigere ting i livet end arbejde, som venter på dig, når du kommer hjem.

Er der noget andet sjovt, vi bør vide om dig?

Jeg er ekstremt glad for fodbold og har brugt meget tid både som spiller, træner og tilskuer på en fodboldbane. I mine unge dage var jeg involveret i Manchester United supporters club – hvor jeg lavede magasiner og “arbejdede” som rejseguide på supporterturene til Manchester. Jeg har masser af gode historier fra den tid – heldigvis blev alt ikke dokumenteret på video og fotos dengang, haha. Nu er jeg aktiv i FK Haugesund, hvor min familie og jeg ser en del hjemmekampe.

Højdepunktet som fodboldsupporter har nok været, da Solskjær smadrede bolden i mål 2 minutter inde i overtid i Champions League-finalen i Barcelona i 1999. Jeg fik ikke meget søvn den aften og havde heller ikke et sted at overnatte. Til sidst faldt jeg i søvn på Plaça de Catalunya. Da jeg vågnede, stod der en flink politimand ved siden af ​​mig, som sagde god morgen og lykønskede mig med sejren.

Frode

Ellers har midtvejskrisen ifølge mine børn ikke ramt mig endnu. Men den kommer måske – der venter derfor nok en række ture på min motorcykel, når sæsonen kommer. Men hvis det er en krise at have et par dage for sig selv langs smukke vestlige fjorde – så ved jeg, at krisen er helt ok at komme igennem!

Dette er Frodes “weekendcykel” – en Moto Guzzi Carbon Dark (nr. 580/1921). Billedet blev taget på en fantastisk tur langs smalle vestlige veje fra Haugesund via Sauda, ​​Røldal, Suldal og tilbage til Haugesund sidste sommer.
Back to top