Skip to content

#MeetOurTeam – Ola

#MeetOurTeam – Ola

Vi vil gerne vise nogle af vores superhelte igennem det, som vi har kaldt #MeetOurTeam. Mød Ola!

Navn: Ola Eldøy
Alder: 49 år
SYSCO-kontor: Stord
Stilling: Seniorudvikler
Kommer fra: Stord
År i SYSCO:2 år

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Jeg arbejder i et team med udviklingen af ​​produktet SYSCO ePortal. Der bliver brugt en del tid på at kode, selvom det er bare en lille brik i puslespillet. Mine kollegaer hos SYSCO Finans i den anden ende af gangen er ofte med til at sætte dagsordenen. De ved mest om, hvordan produktet bruges, og hvordan vi kan gøre det endnu bedre. Resten af ​​teamet arbejder ikke på Stord (men i Oslo, Kyiv, Lima) – så vi samarbejder ved hjælp af chat, videokonferencer og andre digitale platforme.

Hvilke teknologier arbejder du med?

ePortal-produktet har en lang historie – hovedsageligt på .NET platformen, så jeg beskæftige mig med både nye og ældre teknologier såsom C #, VB, JavaScript, Cypress, Web Forms, ASP.NET MVC, React, WCF, Rest , SQL Server, MongoDb, Azure DevOps og IIS. Vi integrerer også med andre systemer, såsom Visma Business. Vi bruger Azure DevOps til planlægning og opfølgning af opgaver (Azure Boards) og CI/CD (Azure Pipelines).

Kan du sige lidt mere om, hvad ePortal er, og hvilke udfordringer dette typisk løser for kunden?

SYSCO ePortal forenkler og automatiserer administrativt arbejde for energiselskaber. Det er bygget på en model i ERP-systemet, der giver et godt overblik, både på virksomheds- og koncernniveau, og alle integrationerne i ePortal gør, at kunden undgår dobbeltarbejde.

Hvad driver dig på arbejdet og i din rolle, hvad er sjovt?

Jeg kan godt lide at løse problemer med kode. Men det er lige så vigtigt at finde ud af, hvilke problemer det giver størst værdi at løse.

Ola

Derfor er jeg glad for at have en aktiv del i hele cyklussen af ​​softwareudvikling, fra idé til specifikation, test, kodning, produktionsopsætning og overvågning. At se det store billede, arbejde efter DevOps principper og realisere langsigtet værdiskabelse er meget vigtigt for mig. Så det at jeg kan have en kombineret udvikler + Scrum-master rolle har sine fordele.

Jeg sætter også stor pris på, at vi i SYSCO har faglige miljøer og kompetencegrupper, hvor vi kan gøre hinanden bedre.

Ola

Her har jeg lært meget, og ikke mindst lært dygtige og søde kollegaer at kende (selvom vi er spredt geografisk). Jeg bidrager i øjeblikket som en af ​​to «competency leads» i faggruppen for teknisk arkitektur.

Det har også været meget sjovt at deltage i vores “Lunch learning” oplæg og på den måde få afløb for min interesse for programmering og produktudvikling. Vores koncept består af et 30 min møde hver fredag, hvor både interne og eksterne foredragsholdere lærer os noget nyt (og brugbart), mens vi spiser frokost. Der har været mange gode oplæg, men hvis jeg skal udpege en favorit, må det være, da jeg blev inviteret til at præsentere temaet “Continuous Culture for Agile and Products” af Allan Kelly (en af ​​mine helte), som fremhævede, hvordan produkt udvikling i dag er en kontinuerlig proces, og at traditionel projekttænkning ikke er det bedste værktøj til netop dette job.

Hvad er det bedste ved at arbejde hos SYSCO?

Jeg har meget søde kollegaer! Jeg oplever at blive hørt og vist tillid. Og vi kan i høj grad have indflydelse på, hvordan vi arbejder. Jeg ser også, at andre har direkte gavn af de opgaver, jeg arbejder med.

Ola

Har du en yndlings podcast?

Jeg lytter til mange podcasts, så jeg tillader mig at fremhæve nogle forskellige. I 2008 startede Jeff Atwood og Joel Spolsky en podcast, hvor de to bloggere diskuterede, hvordan man bygger det, der til sidst blev kendt som StackOverflow. Det var for mig begyndelsen på en spændende professionel rejse. Jeg følger stadig mine gamle favoritter StackOverflow Podcast og .NET Rocks, men de skal dele min playliste med andre DevOps & agile podcasts, som f.eks. Mik + One Podcast, The Idealcast, Masters of Scale, Trobuleshooting Agile, Agile Book Club og Smidigpodden.

Hvilken app bruger du mest, og hvorfor?

Visual Studio Code fra Microsoft er en favorit. Den kan bruges til næsten alt behandling af tekst, data og kode.

Har du et yndlingscitat?

Do The Simplest Thing That Could Possibly Work

Kent Beck

Jeg arbejder med komplekse problemstillinger. Men jo mere ting kan forenkles, jo lettere bliver det at forholde sig til dem, i alle led – herunder udvikling, drift og vedligeholdelse. Udfordringen er at gøre det så enkelt som muligt, men ikke for nemt.

Hvad foretrækker du?
Android eller iPhone? Android
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller flow TV? Streaming
Ringe eller SMS? SMS
Emoji eller tekst? Mest tekst – lidt emoji
Scnapchat eller Instagram?Twitter og LinkedIn – er ikke så aktiv på sociale medier privat

Er der andet sjovt, vi bør vide om dig?

Som for så mange andre computerentusiaster siger det sig selv, at jeg er indendørs entusiast. Men når jeg først kommer ud af huset, trives jeg rigtig godt i stejlt og luftigt terræn – til fods, på ski eller snowboard med familien. Et bogstaveligt højdepunkt var turen til toppen af ​​Kilimanjaro i sommeren 1997. Sammen med nogle venner tog jeg på ‘ekspedition’ med portører, guide og kok. 5 dage i et unikt landskab, hvilket var en helt uforglemmelig oplevelse!

Jeg fik min første computer, da jeg var 12, hvorefter jeg startede Dragon Computer Club sammen med en ven. Vi sendte medlemsblade til dataentusiaster over hele Norge. Jeg har mødt flere af dem igen senere i arbejdssammenhæng – de er stadigvæk lige så interesseret i data. Da det var svært at få spil og programmer til den computer (det var før folk havde hørt om internettet), lavede jeg nogle selv. Da jeg gik i gymnasiet, fik jeg et af mine spil (kodet i assembler) udgivet af et softwarehus i England.

Back to top