Skip to content

API

Hvad er API?  

API (Application Programming Interface), også kaldet applikationsprogrammeringsgrænseflade, er en computergrænseflade som definerer interaktioner mellem flere forskellige softwareformidlere.

API’er spiller en vigtig rolle i softwareudvikling, da de tillader systemer at tale med hinanden og udveksle information. Ved hjælp af en API kan applikationer foretage ændringer, køre processer eller på anden måde behandle data på tværs af hinanden. F.eks. bruges API’er til behandling af data i en database eller i kommunikation mellem forskellige applikationer.

SYSCO og API  

SYSCOs foretrukne måde at integrere er via API’er. Det er vigtigt, at grænsefladen er i stand til at hente data via forskellige softwareformidlere, hvor man skal kunne redigere, ændre og slette data via API’en. Ydermere er det vigtigt, at man kan følge opdateringer via en ændringslog. API’er er som udgangspunkt åbne, men kan kræve ekstra sikkerhed i tilfælde, hvor det er nødvendigt.

Relaterede ord:  

Business Intelligence, Integration, Azure API Manager, Axway API Gateway, REST, Kafka, Oracle API Platform Cloud Services, Oracle API Gateway, GraphQL, Kong, Artificial Intelligence, Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Cloud Computing.

Back to top