Skip to content

Data Lake

Hvad er en Data Lake – datasø? 

Med den stadigt voksende mængde ustrukturerede data, altså råt data, som ikke findes i en database i rækker og kolonner eller i et datalager, er man kommet frem til udtrykket Data Lake. En Data Lake er altså et system, som lader dig gemme alle dine strukturerede, semistrukturerede, ustrukturerede og binære data i dets naturlige rå format.

Data Lake handler om de data, som vi ikke har brug for her og nu, altså de data, som vi ikke henter og uploader (ETL (extract, transform, load)) i et datalager. Dette kan være data fra IoT-enheder. Der kan være data fra forskellige målere og så videre. Der er findes nemlig teknologier, som gør det muligt at hente data uden at gå igennem et Data Warehouse, såsom Hadoop.

Data Lake er forbundet med et andet teknologisk ord: Big Data

SYSCO og Data Lake:  

SYSCO arbejder med hele Hadoop-økosystemet samt med den største Big Data udbyder har Clouderaog løsninger til Big data infrastruktur og software. Vi tilbyder support til hele Big data-infrastrukturer med tilhørende software. Desuden understøtter vi alle NoSQL-databaser og Kafka-datastreamings platformen. Vi tilbyder såvel store dataløsninger til vores kunder inden for forretningsområderne energi, telekom, bank og logistik.

Alle vores konsulenter er fuldt certificerede til at tilbyde den bedste løsning til kunderne.

Relaterede ord:

Back to top